P4 Skaraborgs julkalender
1 av 2
Nu kan du nominera din hjälte till P4 Skaraborgs julkalender.
Gittan Wester
2 av 2
Gittan Wester i Hjo som är "den bästa vän man kan ha" enligt kompisen Marie Lindberg som nominerat henne till P4 Skaraborgs julhjältar. Foto: Privat
P4 SKARABORGS JULHJÄLTAR

Lucka tio: En hjälpsam vän

2:32 min

Att vara van vid att vara den som hjälper till och sedan drabbas av en olycka och få förlita sig på att andra ställer upp – det är något som julhjälten Gittan Wester har erfarenhet av.

Marie Lindberg har nominerat sin vän till P4 Skaraborgs julhjältar: 

"Gittan Wester i Hjo. Hon är den bästa vän man kan ha. Hjälper alltid alla, passar barn, skjutsar bekanta som inte har bil. Ställer upp om någon mår dåligt. Hjälper sin familj med allt från hundvakt till lunch. Har vakat när släktingar varit sjuka och gått bort. Är sjukpensionär med ständig värk men skulle ge sin sista krona till någon som behövde den bättre. Nu har hon brutit handen och alla vi som jämt får hjälp får passa på att ge tillbaka. Att bli uppmärksammad av radio vore också toppen".

Ett stort tack till alla er som har varit med och nominerat julhjältar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista