Räddnigspersonal och kraftigt demolerad personbil.
1 av 2
Dödsolyckan inträffade på E20 söder om Vara i höjd med Vedum. Foto: Torbjörn Axelsson
Krockskadad lastbil liggande på sidan intill vägen. Delar av personbil. Räddningspersonal.
2 av 2
Lastbilschauffören skadades inte fyskiskt vid olyckan, enligt polisen. Foto: Torbjörn Axelsson.

En död i svår frontalkrock på E20

1:29 min

En person omkom när en lastbil och en personbil frontalkolliderade på E20 söder om Vara i morse. Olyckan var en av flera under lördagsmorgonen.

Enligt polisen är det föraren av personbilen som avlidit. Anhöriga är underrättade. Lastbilschauffören uppges vara fysiskt oskadd.  

– Det var en mycket allvarlig olycka. Personen i bilen var ensam i bilen, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region Väst. 

Frontalkrocken inträffade på E20 söder om Vara i höjd med Vedum vid åttatiden på lördagsmorgonen.

Orsaken är inte känd, men från platsen rapporterades att det var mycket halt och under morgonen inträffade flera olyckor i Skaraborg. Sveriges Radios trafikredaktion fick ett stort antal samtal från trafikanter som vittnade om blixt- och svarthalka i hela området. 

Olyckan gjorde att E20 fick stängas av under flera timmar.

Den mycket demolerade personbilen har tagits i beslag och kommer att undersökas av tekniker. Både den och lastbilen kommer att bärgas under lördagseftermiddagen, vilket kommer att påverka trafiken åtminstone fram till klockan 14. Köer kan uppstå, enligt Trafikverket. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".