Leif Walterum. Foto: Julia Peric (P4 Skaraborg Sveriges Radio)
Leif Walterum (C), ordförande i arbetsgivarutskottet och kommunalråd i Skövde. Foto: Julia Peric, P4 Skaraborg Sveriges Radio
SKÖVDE

"Detta ska inte kunna inträffa"

2:16 min

En grovt kriminell person jobbade som personlig assistent i Skövde kommun under fyra år. Centerpartisten Leif Walterum, ordförande i arbetsgivarutskottet och kommunalråd i Skövde, säger att rutinerna nu ska ses över.

P4 Skaraborg avslöjade i går att en grovt kriminell person jobbat i fyra år som personlig assistent åt en brukare i Skövde.

– Det finns omständigheter som jag inte kan kommentera här och nu. Men självklart är detta definitivt inte bra och ska inte kunna inträffa, säger Leif Walterum som är ordförande i arbetsgivarutskottet och kommunalråd i Skövde kommun.

Han berättar också att man med anledning av det här fallet nu kommer att se över sina rutiner.

– Det jag kommer att göra nu som ordförande i arbetsgivarutskottet är att, när vi har vårt möte imorgon (läs måndag) förmiddag, initiera att man tittar djupare på detta och om det föranleder att vi behöver förändra våra rutiner, säger Leif Walterum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista