tingsrätten häktesbilar
Foto: Pernilla Wadebäck/P4 Skaraborg
FALKÖPING

Polis hittade kokain, amfetamin och pistol vid tillslag

1:14 min

En man häktades idag misstänkt för grovt vapenbrott, rån och narkotikabrott. Han greps på luciadagen och gripandet har koppling till gårdagens tillslag mot MC-klubben Bear Jaw i Kvänum.

Vid gripandet hittades kokain och amfetamin och i mannens bostad i  Falköping fanns en pistol.
Under häktningsförhandlingen idag erkände den 30-årige mannen samtliga brott.

– Samtliga gärningar är erkända men när det gäller vapenbrott så var vapnet oladdat och det skulle alltså inte vara grovt brott men han erkänner att han hade pistolen i fråga, sa advokat Peter Stierna vid häktningsförhandlingen. 

Mannen erkände även ett rån som skedde i september i Tibro där flera gärningsmän hotade personalen på Netto med pistol och fick med sig kontanter. Om det är den här pistolen som nu har hittats får utredningen visa.

När tingsrätten meddelade att han skulle häktas på grund av risk för fortsatt brottslighet och risk för att försvåra utredningen blev mannen upprörd: 

– Jag har ju erkänt allt, vad är det jag skulle kunna försvåra? sa han i rättssalen. 

30-åringen har viss koppling till personer i Bear Jaw MC där polisen slog till igår och där flera personer sitter anhållna. Där kan det bli fråga om häktningsförhandlingar nu i helgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista