blåljus blå ljus
Foto: TT
SKÖVDE

Man skuren i buken – en gripen för misstänkt mordförsök

0:45 min

En man har attackerats med ett stickvapen på ett stödboende i Skövde. Mannen är förd till sjukhus med skador i buken. Polisen rubricerar det hela som mordförsök.

Vid lunchtid under lördagen larmades polis och ambulans till ett stödboende i Skövde  där en man i 65-årsåldern misshandlats med någon form av stickvapen.

– Vi fick via SOS att en person var skadad och de hade skickat ambulans och ville även ha polisen till platsen, säger stationsbefäl Emma Ekdahl vid polisen i Skövde.

Mannen kördes i ambulans till sjukhus med skador i buken. Polisen grep en man i 70-års åldern som nu under lördagseftermiddagen ska förhöras, han är misstänkt för försök till mord alternativt försök till dråp. Båda männen bor på stödboendet, ingen personal har skadats. 

– Han greps strax efter att vi kom till platsen helt odramatiskt, säger stationsbefälet.

Har ni fått tag på det här stickvapnet?

– Nej det har vi inte. 

Brottet ska ha skett utanför själva byggnaden. En teknisk undersökning pågår på platsen. 

Under söndagen uppger stationsbefäl Emma Ekdahl vid polisen att offrets tillstånd är stabilt men han har ännu inte hörts.

Den 70-årige man som greps i anslutning till stödboendet sitter anhållen misstänkt för mordförsök, han har inte erkänt brottet. Polisen har ännu inte hittat det föremål som använts vid dådet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista