Lidköping för Musikhjälpen
Så här glada är Måns Jälevik, Karl-Mikael Bremer och Katarina Mackli över Lidköpingsbornas stöd till Musikhjälpen Foto: Linnea Frimodig/P4 Skaraborg

Lidköping för Musikhjälpen har samlat in över 140 000

1:13 min

Barn är inte till salu, det är årets tema för Musikhjälpen som nu är inne på upploppet. I Lidköping finns en bur där man sänder live för att stötta insamlingen.

Ikväll kliver programledarna ut ur buren i Umeå i Sveriges Radio P3:s och SVT:s insamling för att stoppa den kriminella barnsexhandeln.

I Lidköping finns också en bur där det samlas in pengar och i vår direktsända nyheter och i deras direktsändning gjorde vår reporter Linnea Frimodig ett besök i buren.

– Vi alla som jobbat med detta är fullständigt tagna av all den kärlek vi fått uppleva under de här dagarna, säger Måns Jälevik som sänder radio från buren i centrala Lidköping. 

Lidköping för Musikhjälpen har samlat in över 140 000 kronor, den lokala insamlingen pågår fram till klockan 16 på söndagen.

Det är Sport och Kultur för alla i samarbete med Lidköpings kommun, Studiefrämjandet, Folkets Hus och Nya Lidköpings tidningen som stöttar Musikhjälpen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista