tandställning
Foto: Janerik Henriksson/TT

Öppnar upp för privatisering inom specialisttandvård

4:12 min

Efter tisdagens möte i Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i regionen står det nu klart att man ska ta fram ett förslag till vårdval inom specialisttandvården och den del som avser behandling med hjälp av tandställning.

– Beslutet blev att vi ska öppna upp för fler vårdgivare, eller ja, vi ska ta fram ett förslag till ett vårdval inom tandreglering precis som vi har inom vårdcentralerna och inom rehabiliteringen på sjukgymnastik, säger centerpartisten Cecilia Andersson, ledamot i styrelsen och som tillsammans med övriga partier i GrönBlå Samverkan i Västra Götalandsregionen lagt fram förslaget.

P4 Skaraborg har tidigare rapporterat om att vice ordförande i tandvårdsstyrelsen, socialdemokrat Jens Söder, menar att det här kan innebära längre köer till den här typen av tandvård.

– Det låter ju lite konstigt eftersom vi har ju inte tagit fram en krav- och kvalitetsbok än, så vilka krav vi ska ställa på våra vårdaktörer det vet ju inte han och det vet inte jag heller än, säger Cecilia Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista