Per Andersson, nuvarande ordförande i IFK Skövde handboll.
Per Andersson, ordförande i IFK Skövde HK Foto: Torbjörn Nilsson / Sveriges Radio.
HANDBOLL

IFK Skövde HK är skuldfritt

IFK Skövde HK är skuldfritt. Den sista inbetalningen till Skövde kommun är gjord – och nu hoppas klubben kunna börja bygga upp ett eget kapital.

Det var i december 2015 som ett kraftigt underskott uppdagades i IFK Skövde och där och då var klubbens Elitlicens hotad. Men en plan gjordes upp och tack vare bland annat lån från både privatpersoner och Skövde kommun kunde IFK Skövde klara elitlicensen och spela vidare Handbollsligan.

Sedan dess har IFK Skövde betalt tillbaka på sina lån och idag – den 20 december 2017 – har de sista inbetalningarna gjorts. Klubben är alltså nu skuldfri.

– Detta har varit möjligt tack vare att vi kunnat strama åt kostnader och inte minst för att våra sponsorer ställt upp, säger IFK Skövdes ordförande Per Andersson i ett pressmeddelande.

Med lånen betalda så hoppas klubben nu kunna börja bygga upp ett eget kapital.

– Det betyder att vi kan förvalta IFK:s viktigaste framtida tillgång – det vill säga våra aktiva allt från handbollsskola till elitlaget - men vi ska inte någon gång tro att detta sköter sig självt. Även i fortsättningen gäller ”hängslen och livrem” och inga vidlyftiga beslut som vi inte har råd med, säger Per Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".