Istället är Fatos Kücükyildiz ny skytteligaledare. Sex mål blev det mot Skara HF.
Fatos Kücükyildiz satte dit fem mål när SKövde HF föll mot Kristianstad. Foto: Jens Prytz/Sveriges Radio.
HANDBOLL

Skövde HF föll – trots stark avslutning

1:23 min

Det blev inga poäng för Skövde HF borta mot Kristianstad. Skövde avslutade bra – men nådde aldrig ikapp och föll med 21-23 mot tabelltrean.

Skövde HF hade en chans att krypa lite närmare toppen i SHE under onsdagskvällen, men så blev det alltså inte. Istället blev det till slut förlust borta mot tabelltrean Kristianstad.

Skövde fick ingen vidare start på matchen och låg under med fyra bollar efter den första halvleken. I andra blev det sedan jämnare och Skövde var och nafsade hemmalaget i hälarna flera gånger om.

Med mindre än en minut kvar att spela reducerade Skövde till 22-21 och hade ju chans till poäng. Men den chansen släckte Kristianstad när de med nio sekunder kvar att spela fick in avgörande 23-21.

– Vi ska avgöra mycket tidigare i matchen, det ska inte bara hänga på slutet. När vi började springa lite, släppa bollen och sätta varandra i lägen, det är då vi börjar komma ikapp. Men då är ju tiden slut, säger Skövdes Johanna Flygelholm.

I tabellen är Skövde på en femteplats – nu fem poäng bakom trean Kristianstad.

Kristianstad-Skövde HF 23-21 (12-8)
Målen, Skövde: Elisabeth Collado 5, Fatos Kücükyldis 5, Tilda Olsson 5, Julia Ehn 2, Linnéa Efraimsson 1, Nora Jakobsson van Stam 1, Johanna Flygelholm 1, Sofia Berggren 1.

Hör mer från Johanna Flygelholm i ljudklippet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".