Skara HF anfaller mot Önnered. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Skara HF anfaller mot Önnered. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
SHE

Skara HF tog en poäng

2:06 min

När SHE återstartade efter VM så tog Skara HF en poäng mot gästande Önnered. Matchen slutade 21-21 efter raffel i slutet.

När det återstod två minuter så kunde Line Hindhede kvittera till 20-20. Men Önnered tog ledningen igen med 21-20 men Skara fick en chans till och den satte Line igen till 21-21 som alltså blev slutresultatet.

Skara började matchen med itensitet och ledning med 3-0 men sedan dog det ut för hemmalaget och Önnered kunde gå ikapp och förbi. Få mål i första halvlek som slutade 7-9 efter att Önnereds Ellen Laanemets kunde skjuta sista frikastet direkt i mål.

I den andra så började Önnered bäst  och kunde gå upp till en ledning med 9-13. Och det såg tungt ut för Skara med många missar och tekniska fel. Men man kom igen och kunde kämpa sig ikapp till 15-15 och såg ut att kunna ta ledningen men det var Önnered igen som gick fram till en tvåmålsledning till 17-19 innan Skara fick luft under vingarna igen och kunde göra 19-19. Sedan följdes lagen åt och fick varsin poäng efter 21-21.

Line Hindhede hade inte sin bästa dag, men satte de två sista målen för sitt Skara och räddade därmed poäng. Elin Ottosson kom igång bra främst i andra halvlek. Och målvakten Helen van Beurden var riktigt bra.

Hos gästerna var det jämt fördelat, men förra Skaraspelarna Maria Sundin, Ewelina Ström och Ida Mikkelsen var duktiga.

-Man vet inte om man skall vara nöjd eller ledsen men Önnered ledde ju mest, så en poäng är väl ändå ok, menade femmålskytten Elin Ottosson som gjorde det bra, främst i andra halvlek.

- Det är väl ok som matchen gestaltade sig, menade också tränaren Andreas Johansson. Som var nöjd med förvarsspelet men inte med anfallsspelet.

Nu väntar ju några viktiga matcher för Skara. Närmast dubbelmöte med Heid från Göteborg.

Skara-Önnereds HK 21-21 (7-9)

Skara: Elin Ottosson 5, Alexandra Roos 5, Line Solsø Hindhede 4, Lovisa Henriksson 2, Caroline Friberg, Petra Skogsberg, Tilde Wendel Leth, Alice Nyfjäll, Carolina Järlstam.

Önnereds HK: Ida Mikkelsen 4, Jessica Ernbring 3, Lovisa Ekberg 2, Ellen Laanemets 2, Emelie Batista, Ewelina Ström, Jessica Ahlert, Linnea Jönsson, Maria Sundin, Linnea Säreborn.

Publik: 820.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista