Cigarettfabriken i Vedum
Bild från cigarettfabriken i Vedum. Foto: Tullverket
CIGARETTFABRIKEN I VEDUM

Ny häktning efter rekordstora tobakstillslaget

0:27 min

En person som ska ha varit inblandad i cigarettfabriken i Vedum begärs nu häktad i sin frånvaro. Mannen, som är 35 år gammal, har varit anhållen i sin frånvaro sen den åttonde augusti.

I tisdags dömdes tre män till fängelse för den illegala cigarettfabriken som upptäcktes utanför Vara i somras. Men utredningen går vidare. Nu har åklagaren bestämt att ytterligare en man som misstänks ha varit inblandad ska begäras häktad.
– Vi jobbar ju vidare med det här och så bestämde vi oss för att gå vidare med en person till så länge, säger kammaråklagare Anette Wiberg-Koffner till TT.

När polisen slog till mot den tidigare hästgården i somras hittades en fullskalig cigarettfabrik med utrustning och tobak för mångmiljonbelopp. Två män dömdes i tisdags till tre års fängelse var, medan en tredje man dömdes till nio månader. Anette Wiberg-Koffner utesluter dock inte att ytterligare personer kommer att ställas inför rätta framöver.
– Vi måste följa upp alla spår. Eftersom det är en så pass omfattande verksamhet vill vi ju få tag på så många som möjligt som varit involverade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".