IFK:s Jack Thurin når oftast högst, så även mot Aranäs. Fotograf: Marcus Johannesson/Sveriges Radio
1 av 3
Foto: IFK:s Jack Thurin når oftast högst, så även mot Aranäs. Fotograf: Marcus Johannesson/Sveriges Radio
Rasmus Wremer togs hårt av Aranäs försvar. Fotograf: Marcus Johannesson/Sveriges Radio
2 av 3
Foto: Rasmus Wremer togs hårt av Aranäs försvar. Fotograf: Marcus Johannesson/Sveriges Radio
Flera gånger om försökte Rasmus Wremer bryta igenom Aranäs försvar. Foto: Marcus Johannesson/Sveriges Radio
3 av 3
Foto: Flera gånger om försökte Rasmus Wremer bryta igenom Aranäs försvar. Foto: Marcus Johannesson/Sveriges Radio

IFK starkast i rysarmatchen

2:06 min

Det var match in i det sista mellan IFK Skövde och HK Aranäs, två lag som slåss med näbbar och klor i Handbollsligans bottenstrid. IFK drog dock det längsta strået och vann med 29-26 (11-13).

Det stod sannerligen mycket på spel i matchen mellan bottenlagen IFK Skövde och HK Aranäs. Ett hemmalag med tio inspelade poäng inför torsdagskvällens batalj, och ett bortalag två poäng bakom. En riktig nyckelmatch med andra ord. 

IFK började bäst och låg hela tiden steget före Aranäs, såväl målmässigt som spelmässigt. En bit in i matchen fick dock hallänningarna ordning på sitt försvarsspel och gjorde det svårare för de blåvita. 

Stundtals var det heta känslor på planen och läktaren, kanske berodde det på matchens betydelse. IFK var flera gånger i numerärt överläge i den första halvleken men lyckades inte skapa momentum. Det var bortalaget som gick till vila med ledning 13-11. 

Avgörande ryck

Vad ledarstaben sade i omklädningsrummet är oklart men IFK rivstartade i vilket fall den andra halvleken. Aranäs släppte emellertid inte greppet och lagen följdes åt i målprotokollet i vad som utvecklade sig till en riktig nagelbitare. 

När ställningen var 21-21 stod hemmalaget för ett matchavgörande ryck, då bland annat Kristian Svensson vräkte in mål och Marcus Holmen spikade igen. 

- I motsats till mot Hammarby senast visar vi inställning och att vi ville vinna nu. I mellandagarna smäller det igen så den här segern var oerhört skön för huvudet, säger Svensson. 

Segern innebär att IFK nu har samma antal poäng som Ricoh, men Skövdelaget har sämre målskillnad och ligger därför kvar på kvalplats. 

Noterbart är att Kristian Svensson under kvällen gjorde sitt 1100:e mål i seriespel och att Alfred Ehn noterades för sitt 100:e mål den här säsongen. 

- Det vittnar väl mest om att man inte är så ung längre. Jag lägger inte så stor vikt vid det, viktigast i dag var de två poängen, menar Svensson. 

Matchfakta:
IFK Skövde HK-HK Aranäs 29-26 (11-13)
Främst målskyttar, IFK: Kristian Svensson 8, Henrik Dahlberg 6, Alfred Ehn 4, Jack Thurin 4. 
Aranäs: Max Santos 7, Rasmus Thorbjörnsson 6, Philip Jonsson 3. 
Publik: 1109. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista