Villa Lidköpings lagkapten David Karlsson. Foto Villa Lidköping.
Villa Lidköpings lagkapten David Karlsson. Foto Villa Lidköping.
Bandy Elitserien

Villa-Lidköping spelade oavgjort mot Sandviken

2:27 min

Det blev oavgjort 6-6 då Villa-Lidköping och Sandviken möttes i Lidköping. I paus var ställningen 2-4. I den andra halvleken gick Villa upp och förbi till 5-4 och 6-5 men kvitteringen till 6-6 kom på en rejäl övertid som blev omdiskuterat.

Gästande Sandviken öppnade starkast hade ledningen med 2-0 innan tre minuter var spelade. Men villa kom igen och innan 10 minuter var spelade var det oavgjort  2-2.

Sandviken var dock starkast målmässigt i första och gjorde två mål till och ledde i paus med 2-4 efter bl a två hörnmål.

-Jag tycker ändå vi gör det ganska bra i första, menar tränaren Johan Sixtensson.

I andra halvlek fick Villa en rivstart med reducering till 3-4 efter 25 sekunder. Man fortsatte pressa på och det kom både en kvittering och ledningsmål till 5-4 och Villa förde matchen. Men det svängde igen och det kom en kvittering till 5-5 och kampen fortsatte. Villa kunde sedan göra 6-5 som såg ut att bli segermål.

Omdiskuterat kvitteringsmål

I  fjärde övertidsminuten fick Sandviken en hörna trots att tiden skulle varit ute och då gjorde man mål på den och matchen var slut. Det blev en hel del protester mot tidstilläggen som blev knepiga.

- Jag får inte ihop det, det stämmer inte med det tillägget vi fick, menade också tränaren Johan Sixtensson. Och det var många upprörda känslor efteråt.

- Det är lite surt med den förlorade poängen. Det känns som en förlust. Men med lite distans så är ju tre poäng av fyra mot Sandviken bra efter detta "back to back" möte, avslutade Johan.

Laget gör ändå en bra match och det blev ju spännande mot ett sådant bra motstånd som Sandviken. Det blev också sex olika målskyttar i hemmalaget denna kväll.

Nu väntar derby mot Vänersborg på annandagen  hemma i Lidköping.

Villa-Lidköping-Sandviken 6-6 (2-4) 

Villa-Lidköping: Joel Broberg, Tim Persson, Christoffer Norin, Axel Ekholm, Jesper Eriksson, Martin Andreasson.

Sandviken: Erik Säfström 2, Daniel Berlin, Ted Haraldsson, Christoffer Edlund, Daniel Mossberg.

Publik: 3 392.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista