Tim Persson är just nu skadad men kommer att fortsätta spela i Villadressen nästa säsong. Foto: Team Fabbe/Sören.
Tim Persson var en av målskyttarna när Villa vann - och han var nöjd efter matchen. Foto: Team Fabbe/Sören.
BANDY

Villa Lidköping vann – inför storpublik

2:32 min

Det blev seger för Villa Lidköping i annandagsmatchen på hemmais. IFK Vänersborg besegrades med 6-0 inför fullsatta läktare.

5 044 personer hade valt att se på bandy i Lidköping under annandagen. Och de som var där för att se hemmalaget kunde lämna hallen med ett leende för det var Villa Lidköping som gick segrande från mötet med IFK Vänersborg.

– Det är något speciellt med annandag jul och man längtar till de här matcherna. Det är inte den vanliga serielunken utan det är lite slutspelskaraktär över det, säger Villas Tim Persson.

Martin Andreasson öppnade målskyttet i den 17:e minuten och Villa ökade sedan på till 2-0 innan domaren blåste av för halvtid. I den andra halvleken behövde Christoffer Norin inte ens två minuter på sig innan han satte dit 3-0 för Villa Lidköping.

Efter en dryg timmes spel kom även 4-0 och två sena mål såg sedan till att Villa Lidköping kunde vinna med hela 6-0 framför de fullsatta läktarna.

– Det är fantastiskt kul att nolla Vänersborg och att vi gör en så bra match som vi gör, säger Tim Persson.

Villa Lidköping-IFK Vänersborg 6-0 (2-0)
Målen, Villa: Christoffer Norin 2, Martin Andreasson, David Karlsson, Tim Persson, Petter Björling.

Hör mer från Tim Persson i vårt ljudklipp

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".