Det blev seger för Mariestad BoIS i derbyt.
1 av 2
Det blev seger för Mariestad BoIS i derbyt. Foto: Arkivfoto: Philip Pettersson, Sveriges Radio
Oskar Norlöv blev tvåmålsskytt.
2 av 2
Oskar Norlöv blev tvåmålsskytt. Foto: Tommy Järlström/Sveriges Radio

Ingen revansch för SIK – BoIS segrade efter rivstart

1:59 min

Över 3200 åskådare såg Mariestad BoIS i praktiken avgöra derbyt redan i den första perioden. 0-4 blev för mycket att vända för Skövde IK, och matchen slutade 2-5 i Mariestads favör.

Oskar Norlöv och Erik Olsson blev segerkreatörer för Mariestad BoIS, med två mål vardera – redan efter en spelad period.

Mariestad gjorde det riktigt bra i första perioden och spelade en frejdig hockey som vållade Skövde IK stora problem. Sik var visserligen på hugget i början men BoIS tog snabbt över och dominerade.

I den andra så lugnade BoIS ner sig och Skövde IK jämnade ut spelet och skapade några möjligheter. Man fick också en reducering till 1-4 på straff då Carl-Johan Sjögren fälldes i friläge och själv satte den på ett snyggt sätt.

I den tredje så reducerade Sik ytterligare till 2-4 men glädjen blev kortvarig och Mariestad kunde göra 2-5 och matchen var avgjord.

- Vi stressar inte upp oss och spelar av matchen på ett bra sätt , menade duktige Oskar Norlöv.

Nu väntar returmatch i Katrinhallen, en s.k "back to back" och då hoppas Oskar på en ny vinst:

- Vi skall spela vårt spel och vi är väl stora favoriter där också, avslutar Oskar.

Mariestad har ju visat att man är ett snäpp vassare än Skövde IK i med den tredje segern och frågan är om Sik kan ta någon vinst den här säsongen:

- Vi får bryta ihop, titta på det vi gjort bra och ta med oss det. Vi vet hur vi skall spela och får försöka se till att vi gör det i tre perioder, menade Carl-Johan Sjögren i Skövde IK inför fredagens match i Mariestad.

Skövde IK - Mariestad BoIS  2-5

Skövde IK: Carl-Johan Sjögren, Henrik Thegel

Mariestad BoIS. Oskar Norlöv 2, Erik Olsson 2, Albin hernod

Publik: 3252

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".