Henrik Dahlberg IFK Skövde
Henrik Dahlberg på väg att göra ett av sina tre mål. Foto: John Lindskog P4 Skaraborg
HANDBOLLSLIGAN

Seger för IFK Skövde i årets sista match

1:46 min

IFK Skövde besegrade Hammarby IF med 34-33 (19-14). Lagen har nu lika många poäng, men fortfarande inte tillräckligt många för att ligga på slutspelsplats i tabellen.

Det var högt tempo, det var målrikt och det var väldigt underhållande. Skövde spelade ett effektivt försvarsspel som fick Hammarby att köra fast flera gånger under första halvlek. Fast inte hela tiden. För en till synes trygg Skövdeledning med sex bollar, krympte snabbt för att sedan växa till fem i paus.

Efter vilan, gick det ganska segt för Skövde som tvingades se på när Hammarby käkade in avståndet på nytt.

"Gummibandstendensen" höll i sig med ryck av Skövde och upphämtning av Hammarby, men Stockholmarna kom aldrig närmare än ett mål - trots två reduceringar under matchens sista 15 sekunder.

- Det var en tuff match med mycket spring, så känslan just nu är "nöjd, men trött", konstaterade åttamålsskytten Alfred Ehn kort efter slutsignalen.

Han berömde Hammarbys förmåga att komma tillbaka i matchen.

- De krigade på riktigt bra och stressar upp oss. Det känns som att vi har ett försprång genom hela matchen så det är en skön känsla att vi orkade hela vägen och tar två poäng.

I veckan gjorde sig Kristian Svensson illa på träningen. När läkaren konstaterade hjärnskakning, blev det förstås tvärnej till spel. I Kristian Svenssons frånvaro, fick Jack Thurin ta ett större ansvar i laget.

- Det är bara att försöka ta chansen nu när den kommit, säger 18-åringen. Jag är väl hyfsat nöjd med min insats, men det finns alltid saker att göra bättre. 3-2-1 som Hammarby spelar, är inte det bästa för mitt skytte, men jag tycker ändå att det gick bra.

Eventuellt kommer Hammarby att lämna in protest. Anledningen är att resultattavlan visade fel (Skövde fick ett mål för mycket) i matchens slutskede.

- Vi tar ju våra taktiska beslut efter det som står på tavlan, därför har jag förvarnat om att vi kan komma att lämna in en protest, sade Hammarbys tränare Kalle Matsson på presskonferensen efter matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".