anlagd brand förskola Falköping
Det har brunnit i fasaden på en förskola i Falköping Foto: Tomas Ek/P4 Skaraborg
FALKÖPING

Oro efter anlagd brand i skolbyggnad

1:30 min

Det har brunnit i fasaden på en skola i Falköping. Polisen klassar det som mordbrand och har spärrat av. 
Enligt de första uppgifterna var det stor spridningsrisk.

Det har varit sammanlagt tre bränder i området kring skolan Olof Andersgården under natten. Det handlar om två containerbränder samt ett försök att tända på fasaden till skolan. Där fick branden fäste i panelen. 

– Den andra containerbranden och fasadbranden kom samtidigt vid sju-tiden, det är någon som försökt tända på panelen på skolan, säger Tony Engdahl som är stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i Falköping.

Polisen rubricerar branden på skolan som en mordbrand. Spridningsrisken var till en början stor och området har nu spärrats av.

Siv Larsson bor i närheten och väcktes av brandbilar och polis. Hon berättar att det inte är första gången det brinner i den här byggnaden.

– Den är så utsatt, vi är rädda för att hela huset kommer brinna ner en vacker dag, säger Siv Larsson. 

Samhällsskydd Mellersta Skaraborg uppger för P4 Skaraborg att de kommer ha viss bevakning i området under nyårshelgen för att minimera risken för fler anlagda bränder. Polisen kommer gå igenom övervakningskameror från området i jakten på gärningsmän. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista