Villa Lidköping tog en enkel seger hemma mot topplaget Västerås SK.
Villa Lidköping tog en enkel seger hemma mot topplaget Västerås SK. Foto: Sören Andersson/TT

Villa avgjorde toppmötet tidigt

3:37 min

Det var upplaget för publikfest och dramatik när Elitseriens topplag Villa Lidköping och Västerås SK drabbade samman. Villa ville annat, och vann enkelt med 6-1 (5-1).

Inför lördagkvällens drabbning mellan Villa Lidköping och Västerås var de senare två poäng före i tabellen. Men det måste publiken i Lidköping haft svårt att tro på så som händelserna utvecklade sig. 

Bara 48 sekunder in i matchen satte hemmalagets Felix Pehrsson tonen med sitt 1-0-mål. Kapten David Karlsson ökade sedan på till 2-0 via ett straffslag. Kort därefter kunde Martin Karlsson göra 3-0 och Västerås kände sig tvingade att ta timeout. 

Det fick inte stopp på bortalagets blödning och innan halvtidsvilan hann Villa göra ytterligare två mål. 5-1 efter 45 minuter och matchen var mer eller mindre avgjord. 

Villa ny tabellfyra 

- Vi var väldigt stabila matchen igenom. Framför allt i andra halvlek stänger vi igen och de kommer inte till några lägen, en bra laginsats, menar Villas Martin Johansson. 

Om Västerås hade några förhoppningar om en storslagen comeback så grusades dem tämligen omgående i andra halvlek när Martin Karlsson spikade slutresultatet till 6-1.

- Större delen har vi varit väldigt stabila i försvarsspelet, det är en bra trygghet att ha. Vi har bestämt att vi inte ska släppa in några mål, säger Johansson. 

I och med segern gick Villa förbi Västerås och är ny tabellfyra i Elitserien. 

- Vi går ut med inställningen att vi är ett större och bättre bandylag än Västerås och då ser det ut så här, menar Johansson. 

Matchfakta:
Villa Lidköping-Västerås SK 6-1 (5-1)
Målen: 1-0 (0:48) Felix Phersson, 2-0 (19, straff) David Karlsson, 3-0 (25) Martin Karlsson, 4-0 (37) Jesper Eriksson, 5-0 (41) David Karlsson, 5-1 (45) Anders Bruun, 6-1 (51) Martin Karlsson. 
Publik: 3074.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista