Porträttbild av Sara Tangfelt.
På Beroendecentrum kan spelberoende få hjälp genom bland annat behandlingssamtal, berättar Sara Tangfelt. Foto: Carolina Bladh/P4 Skaraborg
MARIESTAD

Hjälp till spelberoende välkomnas

1:36 min

På Beroendecentrum i Mariestad erbjuder man sedan flera år tillbaka behandling för spelmissbruk och ser nu positivt på att det sedan årsskiftet gäller för alla kommuner.

Det är Mariestad, Töreboda och Gullspång som ingår i Beroendecentrum med placering i Mariestad. Hit har personer med spelproblem kunnat vända sig sedan 2011 för att få behandling. Som P4 Skaraborg rapporterat om tidigare så är kommuner och landsting sedan årsskiftet nu skyldiga att erbjuda hjälp till personer som har problem med spel om pengar. 

– Det är väldigt positivt att det blir liknande och att man får samma stöd vart än man bor, säger Sara Tangfelt som jobbar som behandlare på Beroendecentrum i Mariestad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".