Det blev seger för Mariestad BoIS i hemmapremiären mot Köping.
Det blev fjärde raka för Mariestad BoIS i Allettan. Foto: Philip Pettersson, Sveriges Radio
ISHOCKEY

Fjärde raka segern för Mariestad BoIS – och första för Skövde

Mariestad BoIS fortsätter att vara felfritt i upptakten av Allettan. Under lördagen slog de Örnsköldsvik med 6-5 – deras fjärde raka seger. Och Skövde IK tog sin första seger efter att ha slagit Piteå på straffar.

Först två raka derbyseger, sedan en revansch mot Lindlöven och nu seger hemma mot Örnsköldsvik. Det går inte direkt att klaga på den start som Mariestad har fått i Allettan.

Mot Örnsköldsvik fick de dock kämpa rätt så rejält för de tre poängen.

Det började visserligen bra. Mariestad ledde med 2-1 efter den första perioden och gick tidigt i andra upp till 3-1. Örnsköldsvik fick in en reducering men Mariestad svarade snabbt och satte dit 4-2 sex minuter in i perioden.

Men sedan var det Örnsköldsvik som stod för resten av målen i den andra perioden. De kom både ikapp och gick förbi och ledde med 5-4 inför tredje perioden.

Väl där – ja, då var det Mariestads tur att komma ikapp och förbi. Erik Olsson satte dit 5-5 tidigt i perioden och med drygt sju minuter kvar att spela fick William Pethrus in 6-5 och det visade sig bli det matchvinnande målet.

För Skövde IK innebar lördagen lagets första seger i Allettan för säsongen – men det satt långt inne. Det var 2-2 i hemmamatchen mot Piteå efter två perioder men i början av tredje så satte gästerna dit ett ledningsmål. Det höll sig sedan länge men med 2:20 kvar av matchen ordnade Albin Lindgren fram en kvittering. De slutade oavgjort efter ordinarie tid och det var även samma resultat efter förlängningen.

Men på straffarna var Skövde det lite skarpare laget och Oskar Olsson kunde slå in den avgörande pucken som gav Skövde IK deras första seger i Allettan för den här säsongen.

I tabellen leder såklart Mariestad BoIS. Skövde IK klättrade – tack vare de här två poängen – upp till en sjundeplats.

Mariestad BoIS-Örnsköldsvik 6-5 (2-1, 2-4, 2-0)
Målen, Mariestad: Erik Olsson 2, Linus Engqvist, Lucas Larsson, Oskar Norlöv och William Pehtrus.

Skövde IK-Piteå 4-3 (1-2, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0)
Målen, SIK: Carl-Johan Sjögren, Hugo Borg och Albin Lindgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista