En villa i Bitterna brann under söndagen
En villa i Bitterna brann under söndagen Foto: Torbjörn Axelsson

Villa utanför Vedum i lågor

1:05 min

Det brinner i en villa i Bitterna söder om Vedum. Räddningstjänsten har nu slutat försöka släcka branden och skyddar istället en byggnad i anslutning till villan.

Larmet om branden kom in strax efter klockan tolv under söndagen och det var en fullt utvecklad brand på vinden i villan. Både styrkor från Vara och Nossebro har arbetat med att släcka branden.

Runt halv fyra på eftermiddagen så fattade Räddningstjänsten beslut om att avsluta sin försök att släcka branden.

– Elden sprider sig på ställen där det är svårt att komma åt, som i väggarna till exempel. Det av värde som finns i huset kommer vi att ta ut och sedan kommer vi att släppa branden. Det finns också en byggnad i anslutning till villan så vi kommer nu istället se till att skydda den. Sedan kommer vi att vara kvar på platsen och övervaka så länge som det brinner, säger Dennis Brännhed från Räddningstjänsten.

När Räddningstjänsten är klara med sitt arbete så kommer polisen i Lidköping att åka dit och spärra av platsen. Detta för att man ska genomföra en teknisk undersökning för att få reda på vad det var som orsakade den här branden.

Alla som bor i huset lyckades ta sig ut och det är inga personer som har skadats i samband med branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista