Skövde IK tekar i Kumlas zon. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Skövde IK förlorade hemma mot Västerås. Foto: Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
ISHOCKEY

Skövde IK föll mot obesegrat Västerås

2:48 min

Precis som för en vecka sedan så blev det förlust för Skövde IK mot Västerås. Den här gången kom förlusten i Billingehov och siffrorna skrevs till 1-2.

När lagen möttes för en vecka sedan i Västerås så vann hemmalaget med 4-0. Och det var alltså Västerås som fick segerjubla även den här veckan när returen ikväll spelades i Billingehov.

Efter en mållös första period i Skövde så öppnade gästerna Västerås målskyttet tidigt i den andra perioden. Det hade bara gått 24 sekunder innan 0-1-målet låg i nätet bakom Tim Hultstrand. Sen dröjde det bara några minuter innan Västerås ökade på till 0-2. Fler mål blev det inte i andra perioden.

I tredje perioden så bröt sedan Skövde sin målnolla mot VÄsterås när William Johansson satte dit en reducering med fem och en halv minut kvar att spela. Men någon kvittering kom aldrig – utan Västerås lyckades hålla undan och vinna med 2-1.

– Det är självklart jättesurt. Vi gör ändå en helt okej match men jag tycker att vi kommer ut med lite för stor respekt för Vässterås i de två första perioderna. I tredje går vi in och säger att vi ska ge det en ärlig chans. Vi lyckas få in en men de är skickligare än oss idag, säger Skövdes målvakt Tim Hultstrand efter förlusten.

För Grästorp i fortsättningsettan blev det förlust mot Hanhals ikväll med samma siffror som för Skövde.

Skövde IK-Västerås 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)
Målen, SIK: William Johansson.

Grästorps IK-Hanhals 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)
Målen, GIK: Christian Rudolphi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista