Felix Pehrsson var en av segerorganisatörerna för Villa.
1 av 2
Felix Pehrsson var en av segerorganisatörerna för Villa. Foto: Philip Pettersson/Sveriges Radio
Kalix målvakt Björn Hellman imponerades av Villa.
2 av 2
Kalix målvakt Björn Hellman imponerades av Villa. Foto: Philip Pettersson/Sveriges Radio
BANDY

Villas lagmaskin krossade gästande Kalix

2:12 min

Ingen David Karlsson – trots det hade Villa Lidköping lekstuga mot Kalix. Slutsiffrorna 9-0 var närmast i underkant.

Felix Pehrsson inledde målskyttet med ett vackert solomål redan i den tredje minuten - efter det var det spel mot ett mål.

– När vi spelar så här är det inte många som kan stå emot oss, säger Pehrsson.

Ja, efter segermålet rasslade det bara på. Rutinerade Johan Esplund fyllde på målskyttet redan i den sjätte minuten, och hann också med att göra 4-0 innan första halvlek var slut.

Det snabba kombinationsspelet var synonymt för Villa under hela kvällen. Kalix fick mer eller mindre enbart rikta in sig på försvarspel, vilket inte var hållbart.

I andra halvlek fortsatte Villa-dominansen. Johan Esplund hittade nät ytterligare en gång och noterades alltså för ett hattrick. Felix Pehrsson hittade också rätt en gång till, i en match där slutsiffrorna 9-0 kanske var i underkant.

 – Man kände rätt tidigt att allting funkade, och då blir vi väldigt tuffa att möta. Vi är så oerhört många som deltar i spelet, och då är det svårt att stå emot.

Kalix målvakt Björn Hellman hyllade också Villa rejält efter matchen.

– Det är nog det bästa laget vi har mött i år. Vi spelat mot Sandviken och Västerås, men efter den här uppvisningen är Villa verkligen en kandidat till guldet. De är riktigt vassa alltså.

Skyttekungen David Karlsson saknades alltså till följd av den skada som han drog på sig i onsdagens match mot Vetlanda. Karlsson väntas bli borta runt en månad, och missar med andra ord de matcher som återstår innan VM-uppehållet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".