dator händer
Genrebild. Foto: Fredrik Sandberg / TT
SKÖVDE

Rektor skrev kränkande om lärare – råkade skicka mejlet fel

1:28 min

Rektorn skrev ett mejl med kränkande innehåll om en lärare till en kollega. Men brevet hamnade inte hos kollegan – utan i inkorgen hos den utpekade läraren.

Det var i december som den aktuella Skövderektorn tänkte skicka över ett mejl till en annan chef inom skolan. Innehållet i det här meddelandet handlade om en speciell lärare och det var inga fina ord om läraren som satts på pränt.

Problemet för rektorn var att hen råkade skicka mejlet till fel person. Istället för arbetskamraten så var det just den utpekade läraren som blev mottagare för meddelandet. 

Arbetsgivaren konstaterar att innehållet i det här brevet är kränkande. Likaså anses det oacceptabelt att en rektor skickar ett sådant här meddelande, även om det hade hamnat hos den tilltänkta mottagaren.

Rektorn har nu fått en diciplinär påföljd i form av en varning. Detta eftersom hen anses ha brustit i sitt uppdrag som rektor och det hela bedöms som ett brott mot anställningsavtalet. Skulle det ske någon mer förseelse riskerar rektorn också att bli av med jobbet, framgår av beslutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".