BoIS trycker på. Foto Arkiv Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Mariestad vann - på övertid. Foto: Arkiv Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
ISHOCKEY

Mariestad BoIS vann på övertid – Skövde föll

Skövde lyckades inte vinna två raka bortamatcher upp i norr – under söndagen förlorade de mot Kalix med 3-6.
För Mariestad BoIS blev det däremot seger på övertid.

Skövde IK vann ju lördagens match borta mot Boden, men de kunde alltså inte vända hemåt från sin norrlandsresa med ett perfekt facit. För under söndagen blev det förlust mot Kalix med 3-6.

Även om siffrorna låter klara, så var det länge kamp om poängen i det här mötet. Den första perioden slutade 2-2 och det var även ställningen inför tredje perioden då den andra slutat mållös.

I tredje tog Skövde tidigt ledningen, men med drygt fem minuter kvar fick Kalix in en reducering. Och bara två och en halv minut efter det tog de även ledningen. SIK försökte jaga en kvitteringen men blev straffade för det med två mål emot sig i sista minuten vilket skrev Kalix segersiffror till 6-3.

För Mariestad BoIS blev det tvärtom – förlust på lördag och sedan seger på söndag. Söndagens match mot Boden var jämn och målsnål och när de ordinarie 60 minuterna var spelade så var det fortfarande helt jämnt vid ställningen 1-1. Men på övertid så säkrade Mariestad två sköna poäng när Filip Engqvist fick in avgörande 1-2.

I tabellen är Mariestad på en tredjeplats och Skövde IK ligger sjua.

I fortsättningsettan blev det under söndagen förlust för Grästorps IK i bortamatchen mot serieettan Tranås. Hemmalaget vann till slut den matchen med 5-2. I tabellen är Grästorp på en fjärdeplats.

Kalix-Skövde IK 6-3 (2-2, 0-0, 4-1)
Mål, SIK: Carl-Johan Sjögren, Anton Blomberg och Henrik Thegel.

Boden-Mariestad BoIS 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)
Mål, BoIS: Ahlbin Hernod och Filip Engqvist.

Tranås-Grästorps IK 5-2 (3-1, 0-0, 2-1)
Mål, GIK: Kevin Jågas-Hansson och Kim Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".