Älgaråsrättegången avslutas i dag

Efter tolv dagar avslutas i dag rättegången om konkursen i Älgarås sågverk. Kärnfrågan är var allt virke som ryms på 450 lastbilar tagit vägen. Den före detta verkställande direktören och en revisor misstänks ha manipulerat med värdet på virkeslagret för att dölja sågverkets förluster.
Målet har från början till slut handlat om hur det kunde finnas virke för över 62 miljoner kronor i augusti, men bara för 15 miljoner vid årsskiftet innan konkursen. Enligt åklagare Gunnar Andersson har det stora virkeslagret aldrig funnits. Han anser att den åtalade vd:n har skrivit upp värdet på lagret för att dölja att Älgarås gått ekonomiskt dåligt. Mariestads tingsrätt ska nu ta ställning till om vd:n är skyldig till bokföringsbrott och grov trolöshet mot huvudman (ägaren Skaraborgs skogsägare). Revisorn misstänks för medhjälp till grovt bokföringsbrott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".