Michael Malmborg
Michael Malmborg, kommunikationschef på Skaraborgs sjukhus Foto: Sveriges Radio

Tystnad från Skas om sexbrottsmisstänkte barnläkaren

3:05 min

Uppgifterna om att Skaraborgs sjukhus för över ett år sedan utrett den nu häktade barnläkaren är ingenting sjukhuset vill kommentera, enligt kommunikationschef Michael Malmborg.

På måndagen förnekade Skaraborgs sjukhus chefsläkare, Marga Brisman, att sjukhuset skulle ha upptäckt något olämpligt under tiden som den aktuelle barnläkaren arbetade här.

– Nej... Nej, han har absolut sagt upp sig helt själv, sa hon i P4 Skaraborg.

Men senare på eftermiddagen berättade hon i NLT att läkaren anmälts till patientnämnden under slutet av 2016. Detta efter att en "ung patient" känt obehag vid en undersökning. Sjukhusets egen utredning visade att "det inte skett något speciellt".

På tisdagmorgonen var Brisman bokad för en intervju där vi ville ställa fler frågor om detta. Men vid avtalad tid var chefsläkaren plötsligt onåbar.

– Vi har för tillfället inga uppgifter att kommentera. Vi kommer att göra det när vi har uppgifter som vi behöver kommentera, säger Skaraborgs sjukhus kommunikationschef, Michael Malmborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".