läkarundersökning barn
Illustrationsbild. Foto: Erik Svensson / TT

Läkaren begärs häktad för flera nya övergrepp på barn

1:56 min

Utredningen kring den häktade läkaren från Skaraborg fortsätter växa. Nu vill åklagaren få honom häktad för nio nya brott.

De nytillkomna brotten gäller två fall av grovt sexuellt övergrepp på barn, ett sexuellt ofredande, tre barnpornografibrott och utnyttjanden av barn för sexuell posering i tre fall. Brotten ska ha skett i Stockholm i april i fjol. Misstankarna kommer prövas när Stockholms tingsrätt håller omhäktningsförhandling idag.

Utredningen inleddes med fyra fall av sexuellt ofredande men har nu vuxit och omfattar över 20 misstankar om sexualbrott mot barn. 

Då finns inte de tre fall som Skaraborgs sjukhus upptäckte i veckan inräknade. Där har sjukhuset gjort en polisanmälan om misstanke om övergrepp som skett när läkaren jobbade på barnmedicin.

Inspektionen för vård och omsorg har nu också fått in sjukhusets orosanmälan som P4 Skaraborg tagit del av. Anmälan gäller "olämpligt beteende vid kroppsundersökning av barn i flera fall."

Läkaren nekar till alla misstankar. Han har under förra året även arbetat inom Sörmlands landsting, på en barnmottagning i Stockholm och på Kry - en tjänst där läkaren träffar patienten via mobilen.

Under eftermiddan meddelar rådmannen vid Stockholms tingsrätt för P4 Skaraborg att mannen blev omhäktad och även häktad på sannolika skäl för de nytillkomna brotten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista