Älgarås-VD kan få två år i fängelse

Åklagaren Gunnar Andersson kräver minst två års fängelse för den före detta verkställande direktören till Älgarås sågverk. I morron (torsdag) avslutas den långa rättegången i Mariestad om det konkursdrabbade bolaget.
I sin slutplädering yrkade Gunnar Andersson, förutom fängelsestraffet, på ett skadestånd på sju miljoner kronor. I den långdragna rättegången har vd:n och en revisor varit misstänkta för att ha lämnat felaktiga uppgifter om sågverkets virkeslager för att dölja bolagets dåliga resultat. - Det här är allvarligt ur ett mänskligt perspektiv. Hade styrelsen fått rätta siffror kanske Älgarås och skogsägarkoncernen hade kunnat räddas, tror Gunnar Andersson. Det var skogsägarkoncernen Skaraborgs skogsägare, som ägde Älgarås sågverk fram till konkursen. För den medåtalade revisorn yrkar åklagaren villkorlig dom och dagsböter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".