De fyra nominerade till Sveriges Radios Romanpris 2018
Aleksander Motturi, Agneta Pleijel, Isabelle Ståhl och Sigrid Combüchen. Foto: Mai Nestor/Göran Segeholm/Sara Mac Key/Jacquette Åkerman
SVERIGES RADIOS ROMANPRIS 2018

Var med och utse årets romanpristagare!

Romanpriset söker bokcirklar från Västsverige som vill läsa de nominerade böckerna, diskutera dem i radio och utse en vinnare.

– Det unika med Sveriges Radios Romanpris är att det är våra läsande lyssnare som bestämmer vilken roman som ska prisas och nu vill vi få kontakt med bokcirklar i Västra Götalands och Hallands län som vill vara med och utse vinnaren, säger kulturredaktionens Marie Lundström som kommer att hålla i prisutdelningen på Göteborgs stadsbibliotek den 27 april under Litteraturveckan i P1.

– Man ska absolut ta den här chansen att få vara med och utse vinnaren.

Tre bokcirklar kommer att väljas ut och förses med de fyra nominerade romanerna. Varje bokcirkel läser och diskuterar sedan böckerna på sina cirkelträffar. Därefter får en deltagare från respektive cirkel medverka i den slutliga lyssnarjuryn, diskutera de nominerade böckerna i P1 och komma fram till en vinnare, allt under ledning av kulturredaktionens Mina Benaissa i Göteborg.

Amanda Hodzic och bokcirkeln Kapitelslukarklanen från Piteå var med i förra årets lyssnarjury.

– Man ska absolut ta den här chansen att få vara med och utse vinnaren. Det var också spännande att läsa böcker som någon annan hade valt – vi hade nog inte läst de här författarna annars. Det har påverkat oss så att vi nu oftare väljer böcker och författare vi inte vet så mycket om till bokcirkeln, säger Amanda Hodzic.

De nominerade till Sveriges Radios Romanpris 2018
"Sidonie och Nathalie" av Sigrid Combüchen
"Broder" av Aleksander Motturi
"Doften av en man" av Agneta Pleijel
"Just nu är jag här" av Isabelle Ståhl

Ansökan:
Bokcirklar från Västra Götalands eller Hallands län som vill ansöka mejlar några rader om sig själva plus en bild på bokcirkeln till romanpriset@sverigesradio.se senast 20 februari.

Sveriges Radios Romanpris delas ut den 27 april under Litteraturveckan i P1. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".