rånare övervakningskamerabild
De misstänkta gärningsmännen fångade av en övervakningskamera i butiken. Foto: Ur förundersökningen

Åtalas för väpnat rån i Tibro

1:41 min

Två män från Skövde och Falköping åtalas i dag för det väpnade rånet mot Netto i Tibro i september. Personalen bands, hotades med vapen och en bomb.

Strax före stängning kommer de två männen in på Netto i Tibro, när de ska betala sina varor drar en av dem upp en pistol, som visar sig vara en soft air gun, och säger att det är ett rån.

De två butiksanställda binds fast vid två stolar med silvertejp. Rånarna täcker över deras huvuden med tröjor och tvingar till sig lösenordet till kassaskåpet och får med sig drygt 70 000 i kontanter, lotter och tobak.

Männen greps senare och häktades men släpptes efter att de erkänt rånet.
Men i ett annat narkotikaärende med koppling till Bear Jaw MC, där polisen bedrivit spaning, greps den ena av rånarna på nytt på luciadagen. Polisen beslagtar då 60 gram kokain och en skarpladdad pistol.
Han är nu även åtalad för narkotikabrott och grovt vapenbrott. I det ärendet sitter fler personer häktade, bland annat Bear Jaw MC:s president och en Bandidosmedlem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".