Patrik Liljestrand. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Patrik Liljestrand. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
HANDBOLLSLIGAN

IFK Skövde föll mot Ystad i sista matchen – slutade på tionde plats

3:17 min

IFK Skövde förlorade sista matchen för säsongen då Ystad IF kom på besök. 33-35 slutade den målrika matchen. Detta innebar en tionde plats som varken ger slutspel eller nedre kval.

Säsongen är alltså över och över är det också för tränaren Patrik Liljestrand som nu lämnar efter tre säsonger med laget. Ny adress blir ju Bodens damlag i SHE.

Laget har ju blandat och gett  hela säsongen och målsättningen att nå slutspel kunde man ju inte nå. Det nya kontraktet för nästa säsong har dock varit klart ganska så länge och därefter har inte resultaten varit bra . Men nu är säsongen över tidigt och laget och Patrik får då samla kraft inför ny säsongen framöver.

Ny tränare för laget blir ju norrmannen Jonas Wille. Och kommande trupp skall nu byggas framöver.

– Vi har ju inte nått slutspel, men vi har klarat kontraktet alla tre säsongerna jag varit här, menar Patrik. Jag kommer att sakna alla jag lärt känna men nu får jag gå vidare med en ny utmaning. Jag får hoppas att jag får komma hit med Bodens damer och möta Skövde HF och Skara HF framöver. 

IFK Skövde – Ystad IF 33-35  (14-15)

Bästa målskyttar Skövde: Kristian Svensson 7, Alfred Ehn 7, Christopher Hedberg 6

Ystad IF: Hampus Andersson 6, Erik Forsell Schevert 5, Anton Hallbäck 5

 Publik: 771

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".