läkarundersökning barn
Illustrationsbild. Foto: Erik Svensson / TT

Läkare misstänkt för barnövergrepp psykiskt sjuk

1:36 min

Den läkare som sitter häktad för en rad sexualbrott mot barn misstänks vara allvarligt psykiskt sjuk. Utredningen har vuxit och nu finns 52 brottsoffer varav nio från Skaraborg.

Den 28-årige läkaren som är bosatt i Skaraborg häktades i vintras för ett fåtal övergrepp. Nu handlar det om 68 brottsmisstankar, 24 av dem är grova sexuella övergrepp mot barn, men han är också misstänkt för en rad grova barnpornografibrott, utnyttjanden av barn för sexuell posering och sexuella ofredanden.

Mannen har jobbat som läkare på flera platser i landet och undersökt tusentals barn. I Skövde, Skellefteå, Stockholm och Jönköping finns fall där han misstänks ha utfört omotiverade kroppsundersökningar. Han misstänks också ha dokumenterat barn i sexuellt syfte när han har jobbat för ett företag som erbjuder läkarbesök via en app i mobilen.

En mindre sinnesundersökning visar att mannen bedöms lida av en allvarlig psykisk störning. Själv nekar han till brott. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista