Brandskyddet stänger konfirmandkyrka

Stora delar av Beatebergs kyrka i Fägre församling utanför Töreboda har stängts av inför pingstens konfirmationshögtid. Orsaken är att brandsäkerheten är bristfällig. - Normalt brukar det komma 700, men nu kan vi bara ta in 300, säger Lars-Gunnar Lindholm, som är ordförande i pastoratskyrkorådet.
Beatebergs kyrka är den största av de sammanlagt åtta kyrkorna i Fägre församling. Normalt brukar kyrkan vara fullsatt till bristningsgränsen under högtider som konfirmationer och skolavslutningar. Men lagom till pingsthelgen stänger Räddningstjänsten i Töreboda mer än hälften av platserna i kyrkan. Det är läktarna i kyrkan som stängs av på grund av att det inte finns brandutgångar. Dessutom är det för trångt mellan bänkraderna. Avstängningen betyder bland annat att Fägre pastorat tvingas gå ut och be släktingar till helgens konfirmationer att stanna hemma.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".