Läckö slott bygger upp skattkammare

Läckö slott utanför Lidköping har öppnat portarna för sommarsäsongen. Bland annat ska silverskatter från den svenska stormaktstiden visas. - Det här är första delen i vad som ska bli en permanent skattkammare, berättar Magnus Lönnroth, VD för Läcköstiftelsen.
Under fem år ska skattkammaren på Läckö slott byggas upp med hjälp av en donation från en lokal bank. Förutom silverskatten ska sommaren bjuda på en tavelutställning från Nationalmuseum, visa hur slottet praktiskt fungerade förr i tiden och operaföreställningar ska ges inne på borggården. Utanför slottet går det att titta på Arn-spel och att besöka trädgården. I fjol ökade antalet besökare med 25 procent på Läckö. I och med att programmet breddats i år hoppas ledningen på flera gäster. - Det gäller ju att få en anledning till att åka den långa vägen ut till Läckö, poängterar Magnus Lönnroth.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".