Kvinna dog när segelflyg kraschade

En 37-årig Visbykvinna omkom omedelbart när ett segelflygplan kraschlandade på Ålleberg igår eftermiddag. Flyginstruktören, en 36-årig man från Skaraborg, blev allvarligt skadad och fördes till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg med helikopter.
Dödsolyckan inträffade i samband med landningen. Vittnen beskrev hur planet verkade komma in i alltför brant inflygningsvinkel strax innan planet slog i marken. På grund av terrängförhållandena vid segelflygskolan på Ålleberg så var det dock ingen som såg själva kraschen. Den kvinnliga eleven var utbildad segelflygpilot men gick en kurs i avancerad flygning. Hon satt längst fram i det tvåsitsiga segelflygplanet och dödades av allt att döma omedelbart. Flyginstruktören, som är hemmahörande i Skaraborg, fick svåra skador. Ambulanshelikoptern tillkallades och mannen flögs omedelbart till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg där han för närvarande vårdas. -Hans tillstånd är allvarligt men inte livshotande, säger Göran Samuelsson vid Sahlgrenska sjukhusets pressjour till Sveriges Radio Skaraborg. Det blir personal från haverikommissionen som kommer att utreda orsakerna till dödsolyckan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".