Generösa tjuvar i Johanssons garage

När Joakim Johansson i Tibro öppnade dörren till familjens garage så upptäckte han att det hade varit tjuvar där. Men inte för att stjäla - tvärtom.
I garaget fanns plötsligt en Volvo 740, en EU-moped och motorsågar. 
- Inte ens i min vildaste fantasi skulle jag kunna tänka mig att något sånt här skulle kunna hända. Det är väldigt komiskt, skrattar pappa Kent Johansson.

Det var Kents son Joakim Johansson som i lördags gjorde den oväntade upptäckten. När han öppnade dörren till det garage som familjen hyrt så kände han inte igen sig:

– Där fanns saker som jag inte alls kände igen.

Joakim Johansson tyckte det var något lurt redan när han kom till garaget som man hyrt en dryg månad för att ha som förråd.

– Min cykelkärra stod i rabatten utanför. 

Joakim ringde polisen som kom och hämtade hela både bil, moped, motorsågar samt en del andra saker som heller inte hörde hemma i Johanssons garage. 

Och även om Kent Johansson mest har roligt åt det inträffade så är det inte bara lustigt att vara ett inverterat brottsoffer:

– Det är ju lite otrevligt. Det går ju inte att lita på att det går att förvara där längre. Vi har ju tänkt att vi ska förvara våra saker där- inte andras!

Om ingen har gjort anspråk på sakerna inom ett halvår så är de Johanssons - om de vill ha dem:

- Nä, jag är inte speciellt intresserad, säger Kent Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".