46 fasta jobb kvar på Tivox i Tidaholm

På måndagen fick de anställda på verkstadsföretaget Tivox i Tidaholm besked om att 46 av de 90 anställda på västra fabriken får ha kvar sina jobb. Tivox gick i konkurs tidigare i år, och delar av konkursboet köptes av företaget Binar, som nu meddelat hur många som får vara kvar.

- Det är väl ungefär vad jag hade väntat mig, men jag hade nog väntat mig lite fler fasta anställningar, säger Anders Schyberg som är SIF-ordförande på Tivox.

Enligt Schyberg är stämningen på Tivox nu ganska dämpad, och den senaste tiden har varit tungjobbad.

- Men för de flesta har det varit bra att få besked, även om det kan ha varit negativt, säger han.

Alla 125 anställda på Tivox i Tidaholm varslades i samband med konkursen. Av dem är det nu klart att 46 personer, både metallare och tjänstemän, återanställs på fasta jobb, plus att några till får tidsbegränsade anställningar. Det är ännu oklart vad som händer med dem som arbetar på södra fabriken. Den fabriken har ännu inte fått någon ny ägare. 

Anders Schyberg är en av dem som får vara kvar, och nu hoppas han på en ny vår för företaget.

- Jag tror att det kan komma igång, men det kommer nog att bli tufft ett tag framöver, innan man har anpassat sig, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".