Läkare. Foto: Cleis Nordfjell/SVD/TT
Foto: Cleis Nordfjell/SVD/TT

Ännu inget åtal mot brottsmisstänkte läkaren

0:56 min

Läkaren misstänks för sexuella övergrepp på över 70 barn och ungdomar. Utredningen är omfattande och imorgon begärs han häktad i ytterligare fyra veckor.

Den läkare bosatt i Skaraborg som sitter häktad misstänkt för övergrepp på över 70 barn och ungdomar kommer imorgon begäras häktad i ytterligare fyra veckor, det uppger kammaråklagare Ann Lidén som håller i den mycket omfattande utredningen.

Mannen har jobbat som läkare på flera platser i landet och undersökt tusentals barn. I Skövde, Skellefteå, Stockholm och Jönköping finns fall där han misstänks ha utfört omotiverade kroppsundersökningar. Han misstänks också ha dokumenterat barn i sexuellt syfte, bland annat när han har jobbat för ett företag som erbjuder läkarbesök via en app i mobilen.

P4 Skaraborg har tidigare berättat att en mindre sinnesundersökning visar att mannen misstänks lida av en allvarlig psykisk störning.

Mannen häktades i slutet av förra året då en barnmottagning i Stockholm slog larm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista