Albin Elowson FMCK Skövde. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Arkivbild. Albin Elowson tävlar för Husqvarna i Enduro-EM men har nu fått avbryta tävlingen. Foto: Tommy Järlström/Sveriges Radio
SKÖVDE

Värsåssonen Albin Elowson har kraschat ur Enduro-EM

1:55 min

Albin Elowson kraschade under lördagens deltävling i EM och fick föras till Skaraborgs sjukhus i Skövde.

Det var på en transportsträcka ut till prov tre på förstavarvet som kraschen inträffade. Och Albin, som tävlar för FMCK Skövde, körde ur Enduro-EM i Skövde.

Albin Elowson minns vad som hänt och har till sin pappa Bosse Elowson berättat att det var på en transportsträcka på ett fält som han kom lite utanför banan. I det höga gräset låg en större sten gömd och Anton slog framlänges och fick motorcykeln med sig i fallet. 

Han fick efter kraschen föras till Skaraborgs sjukhus i Skövde och till P4 Skaraborg säger hans pappa Bosse Elowson att Albin mår bra trots omständigheterna. Det tyder på en hjärnskakning men ingen röntgen har gjorts och han kommer att vara kvar på sjukhuset tills imorgon för observation.

Hur det här kommer påverka hans säsong är oklart i nuläget men den tävling som Albin Elowson skulle ha deltagit i om två veckor kommer inte att bli av. 


För resterande Skaraborgare ligger John Salomonsson, FMCK Skövde, på en andra plats i sin klass Junior E1 och Oliver Nelson, Tibro MK, på en andra plats i sin klass Over 250 4T inför söndagens tävlingar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista