Rickard Hansson Tibro MK. Foto Tommy Järlström Sveriges Radio.
1 av 2
Rickard Hansson Tibro MK. Foto Tommy Järlström Sveriges Radio.
Anders Eriksson efter målgång. Foto Tommy Järlström Sveriges Radio
2 av 2
Anders Eriksson efter målgång. Foto Tommy Järlström Sveriges Radio.
MOTORSPORT

Framgångsrikt Enduro-EM i Skövde

3:52 min

Det blev en publik- och tävlingssuccé då Enduro-EM kördes i Skövde. Det olika specialsträckorna och all publik på plats fick mycket beröm av de olika förarna. Det blev också en hel del framgångar för de lokala förarna.

En av favoriterna Albin Elowsson Skövde fick ju bryta under lördagen efter en olycklig omkullkörning och en annan favorit Oliver Nelson fick kasta in handuken tidigt under söndagen efter motorhaveri, då han låg i ledning.

Nu fick i stället en annan Tibroförare visa framfötterna då Rickard Hansson körde in på en fin andra plats i den tyngsta klassen efter italienaren Alessandro Battig.

I klassen under så kom Robert Friberg Tibro MK på andra plats och i juniorklassen blev det en också en andra plats för duktige John Salomonsson från Skövde.

Det var en helg som förarna var nöjda med och de var helt överväldogade över publikstödet längs banan. Inte minst då från Anders Eriksson, som gjorde en bejublad comeback och vann Veteranklassen.

- Det här var fantastiskt och den här tävlingskänslan dök upp igen så jag var tvungen och dämpa mig lite. Och vilket stöd jag fick, menade Anders vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista