Polistätt i Skara i helgen

Polisen har kallat in extrapersonal som ska bevaka Oktoberfestens sista helg i Skara.
Enligt närpolischef Kenneth Andersson är styrkan såpass stor att situationer liknande gatuslagsmålet förra helgen inte ska kunna uppstå.   

– Vi har en styrka som vi bedömer ska klara ordningshållningen i Skara. Hur många vi kommer att vara vill jag inte säga, bara att det är fler än normalt, säger västra Skaraborgs närpolischef.  

– Risken att situation liknande den förra helgen skulle kunna uppstå bedömer jag vara liten eftersom samtliga tre som startade förra helgens bråk nu sitter häktade, fortsätter han.

Förstärkningen kommer från andra enheter, på så sätt blir kostanden för exempelvis övertid lägre. Vilka enheter det handlar om vill Andersson inte uppge.

Även på Stadshotellet i Skara kommer man att kalla in extra personal i helgen:

– Inne hos oss har det varit lugnt under båda helgerna så vi tror att det räcker med två extra vakter. Totalt kommer det då att finnas åtta stycken, säger stadshotellets vd Stig Roser.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".