Tvåmålskytten i BoIS, Douglas Lögdal. Foto Tommy Järlström Sveriges Radio.
Tvåmålskytten i BoIS, Douglas Lögdal. Foto Tommy Järlström Sveriges Radio.
ISHOCKEY

Mariestad BoIS vann derbyt mot Skövde IK

2:14 min

Det blev till slut en klar seger för Mariestad BoIS i derbyt mot Skövde IK på hemmais. Hela 7-1 efter ett målfyrverkeri i sista perioden.

BoIS började matchen på ett utmärkt sätt och tryckte på rejält och kunde också gå upp till en 2-0 ledning. men i slutet av perioden kom en reducering till 2-1 och Sik var med igen.

Och detta fortsatte i den andra perioden med mycket Skövde IK och flera möjligheter att kvittera. Men med tio sekunder kvar fick BoIS ett kontringsläge som avslutades med en löst studsande puck mot mål som gick i mål och 3-1 för BoIS.

Sista perioden blev sedan en ensidig BoIS-press med hela fyra mål framåt.

Till slut en rättvis seger inför 1714 personer.

Det var en härlig start på seriespelet med en fartfylld hockey inför mycket folk. Och man kan konstatera att BoIS går nog mot en bra säsong med en tyngd i spelet och med ett powerplay som sticker ut.

- Får vi bara jobba ihop ett tag så blir det nog riktigt bra, menade också Douglas Lögdal. Och ett bra powerplay är ju viktigt. Det kan ju komma att avgöra matcher, påpekar Douglas till slut.

Skövde IK gjorde i sin tur det riktigt bra i en period drygt. Men sen rann det iväg. Och det blev lite stora siffror till slut, menade också tränaren Johan Hellström.

Men det finns många intressanta spelartyper i laget så kan man få ihop det på ett bra sätt så kommer man att ta många poäng framöver.

Mariestad BoIS - Skövde IK 7-1  /2-1, 1-0, 4-0/

1-0  Oliver Ödman Hadzinikolic

2-0  Douglas Lögdal

2-1 Rasmus Gustavsson

-----------------------------------------

3-1 Oskar Norlöv

----------------------------------------

4-1 Johan Dahlbom

5-1 Ludvig Collberg

6-1 Douglas Lögdal

7-1 Linus Engqvist

Publik: 1714

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista