Misstänkta polismisshandlarna släppta

2:08 min

Båda de bröder som misstänks för att ha attackerat en civil polispatrull i Skövde i onsdags kväll är nu frisläppta.

Det var i onsdags kväll som en polispatrull attackerades vid resecentrum i Skövde och en av de civila polismännen fick föras till sjukhus med utslagna tänder och en hjärnskakning.

Under utredningen har en av de misstänkta bröderna, en man i 30-årsåldern från Skövde kommun, blivit huvudmisstänkt. Bland bevismaterialet finns övervakningsfilm från händelsen.

På fredagen släpptes hans bror ur arresten, medan åklagaren försökte få 30-åringen häktad för grov misshandel och grovt våld mot tjänsteman. När han kom in i rättssalen hade han en stor blåtira på höger sida i ansiktet.

– Han förnekar brott, säger mannens försvarsadvokat, Håkan Jonsson.

Skaraborgs tingsrätt valde dock att inte häkta mannen, utan släppte honom strax före klockan 16. Rätten konstaterade att han "ivart fall" är misstänkt för grov misshandel men att han inte kan försvåra för utredningen om han är på fri fot, eftersom det finns en övervakningsfilm av händelsen.

30-åringen är tidigare dömd, bland annat för ringa narkotikabrott, ringa misshandel och våldsamt motstånd.

I ljudklippet hör du mannens försvarsadvokats kommentarer efter häktningsförhandlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista