Kerstin Wångstedt: Våga starta eget om du brinner för din idé

0:38 min

Kerdtin Wångstedt från Nyföretagarcentrum i Lidköping ger tips och råd om du vill starta eget företag.

Kerstins 6 tips:

  1. Vad är ditt mål med företagandet? Sätt tydliga mål både på kort och lång sikt och ha en klar vision vad du vill med företaget. 
  2. Gör det du gillar och brinner för. Använd dina styrkor. Tror på det du gör så märks det. Ha ett starkt varför. Vilja och engagemang är nycklar för att lyckas. Ha också klart för dig vad ditt företag skall bidra med till världen. Och lev ditt varumärke. Stå för det du gör och gör det helhjärtat. Använd hjärta och hjärna när du startar företag. Ta hjälp med det du inte är bra på.
  3. Fokusera på att ge värde till kunden och bry dig om dina kunder. Ge – vill kunden väl. Skapa goda relationer med dina kunder. Nöjda kunder tipsar också vidare. Varför skall kunden köpa av dig? Utan kunder inget företag!
  4. Agera! Företagande handlar om att vara företagsam. Gör du inget så blir det inget. Våga pröva. Det finns inga misslyckanden bara erfarenheter. Lär av erfarenheterna. Om en sak inte fungerar – gör något annat.
  5. Lyssna på andra men bestäm själv. Det är bra att få synpunkter från olika håll, få tips och råd från olika men i slutändan är det du själv som behöver bestämma.
  6. Se till att ha roligt på vägen!

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista