åklagare ylva lundgren
Kammaråklagare Ylva Lundgren Foto: Julia Jonsson/P4 Skaraborg

Åklagaren om barnamordet: Allt känns väldigt tragiskt

1:19 min

Skaraborgs tingsrätt häktade under lördagen en man i 25-års åldern, han är på sannolika skäl misstänkt för mord på ett barn i treårs åldern. Barnet dödförklarades på sjukhus under onsdagskvällen.

Åklagare Ylva Lundgren ville att mannen skulle häktas eftersom det finns risk att han annars försvårar utredningen samt att brottet har mer än två års fängelse i straffskalan och tingsrätten gick på åklagarens linje.

– Allt känns väldigt tragiskt - det hela ärendet - men för förundersökningens skull så är det ju bra att han är häktad nu, konstaterar Ylva Lundgren.

Mordet på treåringen har skett den nionde oktober, enligt åklagaren. Barnet kom till sjukhus under tisdagen och dödförklarades där på onsdagskvällen. 

Mannen är även misstänkt för en grov misshandel mot ett ettårigt barn i samma familj. Misshandeln mot ettåringen ska ha skett den femte oktober och åklagaren rubricerar misshandeln som grov på grund av att det rör sig om ett litet barn som är helt skyddslöst.

Mannen är inte biologisk pappa till barnen men han är bekant med barnens mamma.

Mannen nekar till brott. 

Den kvinna som anhölls och sedan släpptes under fredagen är inte längre misstänkt för brott uppger kammaråklagare Ylva Lundgren för P4 Skaraborg.

Åtal ska vara väckt den 26 oktober. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".