Oklart om olycksorsak på Ålleberg

Det är fortfarande oklart vad som orsakade olyckan utanför Falköping i helgen där ett segelflygplan störtade och en person omkom och en skadades allvarligt. Enligt Haverikommissionens preliminära uppgifter finns det inget tekniskt fel på planet.
Enligt Haverikommissionens utredare kan det finnas en mängd andra orsaker till olyckan: Väderförhållanden och medicinska problem hos piloten ges som två exempel av kommissionens ordförande Olle Lundström. Ytterligare en komplikation är att man i nuläget inte vet vem av de två som flög inför landningen. En inflygning som enligt vittnesuppgifter höll för hög höjd, för att sen landa innan banan. Mycket hoppas man få reda på när man kan prata med den skadade. Han vårdas för närvarande för två brutna ben och ryggskador. Nästa vecka besöker Haverikommissionen olycksplatsen, och efter det säger Olle Lundström att det kan ta månader innan man vet mer om vad som orsakade dödsolyckan på Ålleberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista