Brand i Ladugård utanför Lidköping
1 av 2
Brand i Ladugård utanför Lidköping Foto: Christian Svensson/Skaraborgswebben
Ladugårdsbranden började i byggnadens vind, utanför Lidköping.
2 av 2
Ladugårdsbranden började i byggnadens vind, utanför Lidköping. Foto: Christian Svensson/Skaraborgswebben

Ladugårdsbrand utanför Lidköping

1:39 min

En ladugård och en verkstad mellan Lidköping och Vinninga började brinna under torsdagskvällen. Räddningstjänsten var kvar på platsen hela natten och under morgonen var branden under kontroll.

– Vi kommer fram och det brinner på vinden. Det är en vinkelladugård och den är hopbyggd med en verkstad, berättar Tomas Thorsell som är Lidköpings räddningschef i beredskap. 

I verkstaden ska det funnits gasflaskor. Dessa togs omedelbart bort. 

Räddningstjänsten var sedan på plats under hela natten. Verkstaden och delar av ladugården har brunnit ner, men under fredagsmorgonen var branden under kontroll.

– Vi fick räddat ena flygeln av ladugården och det andra var som sagt var redan övertänt när vi kom. Så det har väl gått efter förhållanden bra, säger PG Frej från Räddningstjänsten i Lidköping.

När Räddningstjänsten är klara på platsen kommer polisen att spärra av området och en teknisk undersökning kommer att genomföras för att försöka ta redan på vad som startade branden.

Inga djur eller människor ska ha kommit till skada.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista