Hot om vite för dålig grädde på konditori

Garströms konditori i Lidköping hotas av vite på 10 000 kronor per vecka om man inte snarast åtgärdar brister i hantering och innehav av livsmedel.

- Vi ska förebygga att folk blir sjuka, och vi har bedömt att den risken är så stor så att det är åtgärder som måste vidtas, säger kommunens miljö- och hälsoskyddschef Ann-Christine Hagaeus.

Garströms i Lidköping har konsekvent vägrat att rätta till felen, menar kommunen. Inspektioner och diskussioner har pågått under en längre tid, och när ingenting hjälpte så har nu kommunen satt hårt mot hårt och hotar med vite på totalt 20 000 kronor i veckan om man inte snarast får ordning på kylanläggning och kvalitén på den grädde man använder.

Kylvarorna har stått i föär hög temperatur och grädden har haft anmärkningar för sin höga bakteriehalt. Hotet om böter blir verkliughet så fort Garströms ägare kvitterat att han tagit emot kommunens beslut. För säkerhets skull tar man polisen till hjälp för att lämna över papperen.

Men frågan är vem som egentligen äger Garströms. Den Skövdebo som kommunen vill skicka beslutet till och som stått som ägare har enligt uppgift överlåtit Garströms till en annan person. Vem den personen egentligen är, är oklart.

Skövdebon, som figurerat i ett antal fastighetsaffärer genom åren, hävdar att han aldrig haft nåt med Garströms att avgöra och förstår inte varför Lidköpings kommun vill skicka papper till honom.

Den platsansvarige på Garströms säger till Radio Skaraborg att bristerna rättats till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".