Kevin och Timmy Hansen
Kevin och Timmy Hansen kommer bryta ny mark och köra i Global Rallycross Europe nästa säsong. Foto: Sally Eriksson/Sveriges Radio.

Bröderna Hansen klara för ny racingserie

4:24 min

Racingbröderna Timmy och Kevin Hansen från Götene kommer nästa säsong köra i en nybildad rallycrosserie som heter Global Rallycross Championship Europe.

Sen tidigare har det stått klart Peugeot dragit in sitt fabriksstöd till Hansen motorsport och teamet går nu alltså vidare med att satsa på det nybildade mästerskapet Global Rallycross Championship Europe.

Nu är vi helt säkra på att vi får fortsätta köra rallycross. Det är vi superglada för och vi älskar den här sporten.

Mästerskapet inleds i Frankrike i slutet av juni och innehåller totalt tio deltävlingar plus en avslutande final.

Timmy och Kevin Hansen är bland de första förarna att presenteras till Global Rallycross Championship Europe men enligt Timmy Hansen kommer flera etablerade racingnamn att ansluta till mästerskapet innan premiären.

Samtidigt har teamet inte helt gett upp hoppet helt om att köra i VM-serien parallellt med GRC Europe men som det ser ut för tillfället är inget klart med en fortsättning i VM för Timmy och Kevin Hansen. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista